Digital Låssmed startades i Stockholm 2014 och lanserades i övriga Sverige år 2020. Anledningen var att vi såg ett behov av att kvalitetssäkra projektering, leverans och framförallt förvaltning av digitala låssystem. Nu har vi lanserat konceptet Digital Låssmed® även i Norge.

Fördelarna med digital låsteknik är många. Den förenklar vardagen för fastighetsägare och förvaltare på många sätt. Man sparar tid, ökar säkerheten och får större kontroll över sitt låssystem och det är även mer miljövänligt och kostnadseffektivt.

Detta förutsätter dock att leverantören har en viss kompetens. Därför lanserades Digital Låssmed®, där man jobbar enligt ett kvalitetssäkrat arbetssätt som är baserat på beprövad erfarenhet från Nordens ledande säkerhetsföretag. Målet är att man ska kunna ge bästa möjliga service och förvaltning av den digitala låstekniken och att kunden därmed ska kunna känna sig helt trygg.

Lanseringen av Digital Låssmed® i Norge innebär många fördelar. Först och främst är processerna för allt från projektering till förvaltning av den digitala låstekniken kvalitetssäkrade. Dessutom förenklar det vardagen både för de boende och för fastighetsägaren. En boende kan till exempel köpa en nyckel själv utan att behöva leta upp rekvisition och åka till en låssmed. Allt görs direkt på nätet i vår Låsportal. Den digitala Låsportalen ger även fastighetsägarna full kontroll och insyn över låsmiljön. I Låsportalen har man alla fastighetsdokument samlade, man har full koll på ärendehistorik och nyckelkvittenser och man kan själv projektera nya nycklar och göra fastighetsärenden. Låsportalen finns även som progressiv app vilket gör att man kan göra alla ärenden direkt från sin mobil. I samband med lanseringen av Digital Låssmed® i Norge har både webb- och appversionen av Låsportalen samt Digital Låssmeds webbplats helt nyligen lanserats på norska.

Andreas Setting, landschef för Norge på Prosero Security Group, säger: ”Vi är glada över att våra första norska företag nu är certifierade som digitala låssmeder och kan hjälpa sina kunder på resan mot en digital låsteknik. Våra kunder tycker att Låsportalen är smart och enkel och känner sig väl omhändertagna under konceptet Digital Låssmed.”

De fyra norska bolag inom koncernen som redan har fått utbildning och blivit certifierade digitala låssmeder är Aker Lås og Nøkkel AS, Romerike Låsservice AS, Hemer Lås & Dørtelefon AS och Asker Lås AS.

Truls Palm Iversen, VD på Hemer Lås & Dørtelefon AS, säger: ”Vi är glada över att nu vara certifierade som Digital Låssmed, så att vi kan erbjuda våra kunder en enklare digital vardag med nyckelhantering.”

Arne Jakob Sinnerud, VD på Romerike Låsservice AS, tillägger: ”Det är med stor glädje vi äntligen kan presentera Romerike Låsservice som certifierade med kvalitetsstämpeln Digital Låssmed. Vi ser fram emot att få presentera vår nya låsportal och lyfta kundupplevelsen till en ny nivå.”


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 99 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 53 platser i Sverige, 27 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 13 platser i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till över 2 000 MSEK.

Kontaktpersoner:

John Stenman
Brand Manager Digital Låssmed®, Prosero Digital Access / Part of Prosero
john.stenman@prosero.com
+46 793 400 830

Andreas Setting
Prosero Security Group, landschef för Norge
andreas.setting@prosero.com
+47 920 71 999