Angereds Folkhögskola har länge haft ett system där eleverna använt tagg för att komma in i skolans entré. Genom att koppla det befintliga systemet till Låsportalen – en molnbaserad it-tjänst för nyckelhantering – kan eleverna nu låsa upp entrédörren med hjälp av en app på den egna mobilen.

Förr glömdes taggar hemma, de tappades et cetera. Det blev en ganska hög kostnad att både köpa nya taggar och för tiden det tog att programmera om dem.  Dessutom skulle den gamla taggen spärras.

Ingen glömmer sin mobil! Skrattar Cesar Jbeili, IT-ansvarig på Angereds Folkhögskola.

Angereds Folkhögskola behövde varken byta låssystem eller nycklar, utan Cesar Jbeili kontaktade bara Ingmar Alexandersson på Låssmeden Sven Alexandersson som tidigare hjälp dem med det befintliga passagesystemet. Alexandersson skickade en skicklig låssmed som snabbt kompletterade låssystemet med en enhet för att kunna öppnas med mobil app. Cesar Jbeili är fortfarande administratör för låssystemet men beräknar att efter uppdateringen till öppning med mobil app så lägger Cesar Jbeili nu 95% mindre tid på programmering av taggar.

Angered folkhögskola drivs av Folkhögskoleföreningen i Angered som är en ideell förening. Folkhögskolan har för närvarande nästan 400 studerande och erbjuder kurser i Hammarkullen, Hjällbo och Angered. Här finns behörighetsgivande kurser på grund- och gymnasienivå.