Hem > Referenser > BRF Sannadalsplatån, Gröndal ledsnade på ständiga inbrott

BRF Sannadalsplatån, Gröndal ledsnade på ständiga inbrott

bild_sannadal_02-e1463667853694

Boel Afzelius är en eldsjäl i föreningens styrelse:

 

-Byt till iLOQ ihop med Samuelsson & Partner! De är genuint intresserade, engagerade och verkligen seriösa. Alla goda referenser de har gjorde att vi aldrig tvekade. Nu kan de räkna in 330 fler nöjda iLOQ-användare. Boel ger tre argument till att anlita Samuelsson & Partner. -Service, service och service!

 

– Vi hade diskuterat om att investera i ett nytt låssystem inom ett par år, men så drabbades vi plötsligt av en störtvåg med inbrott i lägenhetsförråden, berättar Boel. Det var inga brytmärken på skalskydden så läget blev alltså akut. Med dryga 330 lägenheter så insåg vi att det inte var orimligt att någon av alla dessa nycklar skulle ha hamnat i orätta händer.

– Vi hyrde in en bevakningsfirma och började snabbutreda läget vilket ledde till att vi tittade på ett modernare och säkrare låssystem. Vi bestämde oss för att hitta en leverantör som kunde erbjuda flera olika lösningar. Efter tre offertförfrågningar föll valet ganska snart på Samuelsson & Partner. De rekommenderade ett batterilöst system från iLOQ som dessutom inte kräver någon kabeldragning.

– Det här är troligen marknadens mest kostnadseffektiva system. Man byter endast ut befintliga låskolvar och programmerar olika behörigheter på nycklarna. Sedan är det klart! När man för in nyckeln i låset genereras en liten ström av handrörelsen och låskolven läser då av om man har behörighet till dörren. Alltså inga batteribyten.

 

BRF-medlemmarna uppdaterar själv sin nyckel på tider som passar dem

Boel Afzelius fortsätter:

– Om någon tappat bort en nyckel så går man bara in på datorn via sitt administrationsprogram och spärrar den. Sedan får de en ny nyckel som fungerar till rätt dörrar.

Uppdatering av nyckel i HotSpot

Uppdatering av
nyckel i HotSpot

Och behövs det en uppdatering av en befintlig nyckel, t.ex om någon hyrt en garageplats eller festlokalen, så kan de själva uppdatera sin nykel via en Hotspot på tider som passar dem. Det är väldigt bekvämt för oss alla!

– Att bara ha en enda nyckel till alla lås är fantastiskt. Dessutom har vi fått betydligt högre säkerhet än tidigare då det var mycket strul med nycklar på drift. Med den betydligt kortare administrationstiden inräknat så är det här på några års sikt väldigt lönsamt och dessutom mycket tryggare än med vanliga nycklar.

Petter fyller i:

– Vi har alltid fri support och fria utbildningar av våra system. Att vara tillgänglig och att snabbt vara på plats när frågor uppstår är något vi satt stor vikt vid. Vi har förstått att det finns en viss osäkerhet med att lämna sina gamla mönster för att sedan bara ha en enda nyckel till alla sina dörrar.

14_sannadal_low

Petter och Kim hjälper Boel med en
uppdatering av programvaran.