Hem > Referenser > Riksbyggens största BRF-Blå Staden, har blivit digital

Riksbyggens största BRF-Blå Staden, har blivit digital

BS11I Göteborg finns Sveriges åttonde största Bostadsrättsförening,
Blå Staden, som består av ca 880 lägenheter, ett 10-tal lokaler och ett stort antal allmänna utrymmen.

Riksbyggen är förvaltare och Blå Staden är deras största bostadsrättsförening.


Blå Staden valde digitalt

 

En stor utmaning
Under hösten 2016 togs ett beslut om att byta dörrar i föreningen och i samband med det också alla lås. Det var viktigt att hitta ett modernt, lättskött och funktionellt låssystem med tanke på alla de låspunkter som finns i föreningen, det stora antalet boende och med den mängden av nycklar som tidigare var omöjligt att ha kontroll på. Valet föll på digitala iLOQ i samarbete med dörrleverantören Säker Bostad och Samuelsson & Partner. En stor utmaning som krävde god planering och samordning, då mer än 1600 dörrar skulle få nya lås och ca 3000 nycklar skulle delas ut.

En enda nyckel till allt
Övergången till iLOQs digitala låssystem har gått väldigt smidigt och alla som bor i föreningen har nu endast EN ENDA NYCKEL till allt
Med en och samma nyckel kommer de boende in i sina lägenheter, i tvättstugan, i sitt förråd, i cykelrum och i övriga utrymmen de ska ha tillträde till. Nyckelknipporna med mängder av olika nycklar till olika utrymmen finns inte längre kvar. Med iLOQ så upplever man också att tryggheten i området har ökat, då en borttappad nyckel enkelt kan spärras och inte längre innebär något större problem.

Nyckeln till frihet
Riksbyggen som förvaltar föreningen sköter nu all nyckeladministration åt Blå Staden och kan snabbt skapa nya nycklar, spärra en borttappad nyckel eller förändra en behörighet vid behov. Behöver någon få tillträden till nya utrymmen eller få tillfälliga behörigheter, finns en Hot Spot i området, där nyckeln enkelt kan uppdateras. All nyckelhantering är nu mycket mer tillgänglig och sköts internt i en programvara. Inga stora säkerhetsskåp behövs längre, då nycklar kan tömmas och förvaras utan säkerhet. Nycklar och lås kan avprogrammeras, återanvändas och programmeras igen vid behov. Detta ger en långsiktig ekonomisk fördel och en minimal miljöpåverkan.

Samuelsson & Partner har gjort Riksbyggen till Blå Stadens egna digitala låssmed.